Uitgangspunten / Visie

Uitgangspunten
Het basisonderwijs aan onze school:

• Is bestemd voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar
  • Is zodanig ingericht dat de leerlingen in beginsel in een tijdvak van acht aaneensluitende jaren de school kunnen doorlopen.
  • Legt mede de grondslag voor het volgen van aansluitend voortgezet onderwijs.
  • Is zodanig ingericht dat de leerlingen een ononderbroken ontwikkelingsproces kunnen doorlopen: we sluiten aan bij de individuele ontwikkeling van het kind.
  • Maakt de kinderen bewust dat ze leven in een multiculturele samenleving.
  • Is er op gericht dat de leerlingen aandacht krijgen voor de levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden.

Als school hebben wij de volgende visie over de vormgeving van ons onderwijs:
  • Het kind is uniek en staat centraal
  • Continue (samen-)werken aan kwaliteit
  • Een veilig schoolklimaat bieden aan kinderen, ouders en leerkrachten
  • Samenwerken, samenspelen en samen leren van, met elkaar, met als doel een optimale individuele ontwikkeling.
  • Uitdagend onderwijs, de leerlingen actief betrekken bij het leren: het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en het initiatief van leerlingen vergroten
  • Realisatie van de doelen van het basisonderwijs
  • Gericht werken aan deze doelen in doorgaande leer- en ontwikkelingslijnen om leerlingen kansrijk te laten zijn bij het beheersen van de basisvaardigheden
  • De ontwikkeling van ieder kind scherp stellen om gerichte interventies te kunnen uitvoeren voor zorg- en risicoleerlingen